Code 39

Syntaxis

CODE39(string_waarde[, controlegetal])

Omschrijving

Berekent een Code 39-barcode. Controlegetal is optioneel en de standaard is "False" (onwaar).

Voorbeeld

CODE39("ATLAS2002", True)

Beschrijving parameter

string_waarde

De waarde die wordt voorgesteld met de barcode.

[, controlegetal]

Optioneel, standaard is "False". Voer "True" in om de controlesom te berekenen.

Code 39 (of Code 3 van 9) is de meest gangbare barcode voor aangepaste toepassingen. Het heeft zijn populariteit te danken aan de volgende factoren:

Code 39 is een barcode met een variabele breedte en het ondersteunt elk aantal tekens dat de lezer kan scannen.

Het wordt veel gebruikt bij specificaties van het leger en de overheid.

Code 39-barcodes zijn zelfcontrolerend en niet gevoelig voor vervangingsfouten. In het algemeen zijn er geen controlesommen nodig.